Novosti

2019

ARHIVA VESTI

Vasil dz 03
Vasil dz 02
Vasil dz 01
Vasil Stage 02
Vasil Stage 01
Vasil Stage 03

Sjajna saradnja - Vasil Hadžimanov i Audio Pro

Poznatog i priznatog muzičara Vasila Hadžimanova sreli smo na nastupu sa grupom mladih jazz muzičara i pre svirke koja je dobro zagrejala sve prisutne uspeli smo da porazgovaramo sa njim.

Audio Pro - Primećujemo da je ovo malo proširen sastav tvog benda, ali i da je za tebe na bini spreman samo Nord?


Vasil - Da, ...za ovu priliku tu je samo Nord Stage 2 HP76 jer je on u većini slučajeva i sama srž mog set-up-a...

Imao sam to zadovoljstvo da do sada, u ovih 30 godina rada, sviram najrazličitije vrste klavijatura i sintisajzera. Sa Nordom sam se susreo još devedesetih godina i to sa prvim Nord Lead modelom i još tada sam bio potpuno oduševljen celokupnim paketom i pristupom koji ova firma ima kada kreira jedan instrument. Ta ljubav se sada nastavila sa Nord Stage 2 HP76 modelom i ovaj instrument je postao apsolutno neophodan deo mog set up-a na bini i u studiju.

Audio Pro - Da li Nord za tebe kao vrsnog muzičara i instrumentalistu zadovoljava sve kriterijume?


Vasil - Nord je u samom vrhu svetskih proizvođača instrumenata po kvalitetu, a pod tim mislim na boje instrumenata, fenomenalan kvalitet dirke i, ono što je takođe važno za nas muzičare, kvalitet izrade samog instrumenata. Ja kao neko ko je ipak pre svega pijanista moram da imam odgovarajuće dirke na svojoj klavijaturi da bih mogao da izvedem sve ono sto tehnički želim, a muzički izmaštam i Nordova klavijatura mi to u potpunosti obezbeđuje. Takođe ovaj model je idealan za nekog kome trebaju odlični klaviri, električni klaviri i orgulje tipa Hammond. 

Audio Pro - Šta te posebno ispiriše kod Nord Stage?


Vasil - Osim klavira, koji su zaista fantastični, Nord je pun odličnih farbi, ali da bih dao lični pečat ja sam svoj Nord napunio bojama koje sam sam napravio i uredio i zato je Nord sjajan. Ta opcija da dopunjuješ različite farbe i da zapravo nisi vezan samo fabričkim bojama je fantasticna. Takođe lakoća i brzina baratanja različitim parametrima na samoj klavijaturi i to u real time maniru je fascinantna i jako važna za ovu vrstu živih nastupa kakvim se ja bavim.

Audio Pro - Pored Norda tu je i nezaobilazni Audient ID14 audio interface, a vidim da za ovu svirku kao glavni mikser koristite Presonus 16:0:2 koji je takođe deo Audio Pro ponude, ali znamo i da ste baš za svoj bend nabavili Behringer XAir12. Kako vas sve to služi?


Vasil - Odlično. Veoma sam zadovoljan Audient ID14 karticom i preampovima koji su deo ove zvucne karte uz to je mala i jednostavna za nošenje što je meni posebno bitno za putovanja i turneje. Behringerov line mikser je takođe sjajan i omogućava mi da povežem više sintisjzera na jedan mikser i tako šaljem signal u glavni mikser, a da se u procesu zvuk ne pokvari, dapače obogatim ga dodatnim efektima iz Behringerovog miksera.

Audio Pro - I na kraju ovog kratkog intrevjua kako ocenjujete saradnju sa našom firmom Audio Pro?


Vasil - 
Sjajno saradjujemo. Zaista sam prezadovoljan.

Audio Pro - Vasile, Hvala veliko na odvojenom vremenu i uživajte u svirci!!

Pogledaj sve članke
Komentari kupaca

Artikl je dodat u korpu

Količina: